donald trump

President Donald Trump meddelade i början av juni att USA lämnar det internationella klimatavtalet. Trump hade redan i sin valkampanj lovat detta. Många internationella ledare säger att Trump nu gör ett stort fel.

USA drar sig ur klimatavtalet

President Donald Trump meddelade på torsdagen att USA lämnar Parisavtalet om klimatförändringen. Det är en allvarlig sak att USA lämnar det internationella avtalet.

President Donald Trump har förklarat att USA lämnar avtalet för att landet tänker på sina egna medborgares bästa. Enligt Trump måste man göra stora ekonomiska uppoffringar om man följer klimatavtalet. Trump säger att USA är berett att förhandla fram ett nytt avtal, om man får bättre villkor.

Målet med klimatavtalet är att förhindra att jordens klimat uppvärms alltför mycket och att börja använda mera förnyelsebara energikällor. De som kritiserar Trump anser att USA kommer att göra stora ekonomiska förluster om landet inte satsar på modern energiproduktion.

Finlands miljöminister Kimmo Tiilikainen säger att det är dåligt att USA lämnar klimatavtalet. Tiilikainen tror ändå inte att hela avtalet faller fastän USA inte vill vara med.


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving