Kim Jong-Un och Donald Trump

Donald Trump (till höger) och Kim Jong-Un trivdes i varandras sällskap. De två ledarna träffades i Singapore på tisdagen.

Trump och Kim träffades

USA:s president Donald Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong-Un träffades igår i Singapore. Det var ett historiskt möte. USA:s och Nordkoreas ledare har aldrig tidigare träffats.

Donald Trump och Kim Jong-Un diskuterade kärnvapen. Mötet hölls på ön Sentosa i Singapore.

Nordkoreas ledare Kim lovade jobba för att det inte längre ska finnas kärnvapen på den koreanska halvön. Trump lovade att det ska bli ett slut på USA:s och Sydkoreas militära övningar på den koreanska halvön.

Läget på den koreanska halvön har varit spänt i tiotals år. Det var krig mellan Nordkorea och Sydkorea i början av 1950-talet. Själva kriget tog slut 1953, men det finns inget riktigt fredsavtal.

USA har varit på Sydkoreas sida. De senaste åren har Nordkorea utvecklat kärnvapen. Nordkorea har också hotat sina grannländer med kärnvapen.

Nordkoreas och USA:s ledare ska träffas igen. Enligt den nordkoreanska nyhetsbyrån bjöd Kim Jong-Un in Donald Trump till Nordkorea. Och Kim har tackat ja till Trumps inbjudan till USA.


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving