översvämning i Indien

Bilden visar hur en räddningsarbetare bär bort en pojke från översvämningsområdet. Bilden är tagen i byn Annamanada i Kerala i Indien.

Svåra översvämningar i Indien

Över en miljon människor har tvingats lämna sina hem på grund av översvämningar i Indien. Det har regnat så mycket att vattnet har stigit och det har blivit översvämning. Tiotals tusen hem har förstörts av vattnet.

I delstaten Kerala i södra Indien har översvämningarna varit värst. Där har över en miljon människor tvingats flytta till läger på grund av vattnet. Minst 400 personer har drunknat i översvämningarna.

Det är brist på rent dricksvatten i de områden där det är översvämning. De indiska myndigheterna är bekymrade över att sjukdomar börjar sprida sig eftersom det inte finns tillräckligt med rent vatten.

Indiska soldater har räddat människor från vattenmassorna med hjälp av båtar och helikoptrar. Också lokala fiskare har hjälpt människor.

Det har inte regnat så här mycket i delstaten Kerala på hundra år. Det regnar mycket i Indien varje sommar. Varje sommar kommer det in regn från Indiska oceanen. Regnen kallas monsunregn. I år har regnen ändå varit kraftigare än vanligt.

Källa STT


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving