Familjer på promenad i Spanien under coronakrisen.

Även i Spanien håller människorna ett litet avstånd från varandra. Så undviker man att smittas av coronaviruset. På bilden är familjer på promenad i Spaniens huvudstad Madrid.

Spanjorerna får gå ut

Nästa vecka får spanjorerna gå ut på joggingtur eller promenad. Det lovar Spaniens premiärminister Pedro Sanchez.

Spanien har haft mycket stränga regler på grund av coronaviruset. Spanjorerna har fått gå ut enbart om de verkligen måste. Spanjorerna har bara fått gå till matbutiken, apoteket, på hundpromenad eller för att få läkarvård.

Premiärminister Pedro Sanchez varnar att reglerna minskas bara om antalet corona-smittade minskar. Antalet döda i coronavirus-sjukdom i Spanien har minskat. Reglerna tas småningom bort.

Spanska barn har inte alls fått gå ut. Nu får barnen leka utomhus med en förälder. De får röra sig inom en kilometer från hemmet. Barnen får leka högst en timme om dagen.

Coronaviruset drabbade Spanien mycket hårdare än Finland. I Spanien har upptäckts mer än 224 000 coronavirus-smittade personer. Det betyder nästan 4 800 människor per varje miljon invånare. Över 23 000 människor har dött av coronavirus-sjukdomar. Det är 490 dödsfall per varje miljon invånare.

I Finland finns det 808 smittade per en miljon invånare. Finland har 34 dödsfall per en miljon invånare. Vi skulle ha sex gånger fler smittade personer i Finland och mer än tio gånger fler döda om situationen var lika dålig som i Spanien.


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving