mumbai översvämning

Människor fick vada i högt vatten och regn i staden Mumbai den 29 augusti. Mumbai är Indiens största stad med över 20 miljoner invånare. Översvämningarna har stoppat trafiken i staden, orsakat strömavbrott och förhindrat användningen av internet. Man har tvingats inhibera hundratals tågturer och flygturer. Myndigheterna uppmanade människor att stanna inomhus.

Över 1 200 personer har dött i översvämningar i Asien

Ösregn och översvämningar har plågat södra Asien redan i flera veckor. Översvämningarna som har orsakats av monsunregnen gör livet svårt för tiotals miljoner människor.

Monsunregnen har varit kraftigare än vanligt i Bangladesh, Indien, Nepal och Pakistan. I de här länderna bor många verkligt fattiga människor som inte kan skydda sig mot regn och översvämningar. Minst 1 200 människor har dött i översvämningarna. Stora områden har varit översvämmade redan i många veckor.

I den indiska delstaten Bihar har över 500 personer dött. I delstaten Uttar Pradesh har över 100 människor dött. I landet Nepal har över 100 människor dött. Enligt det internationella Röda Korset har 700 000 hus skadats eller rasat ihop helt.

Monsunregnen började i södra Asien i juni. Vanligen fortsätter monsunregnen till september eller oktober. I år har regnen varit ovanligt kraftiga.

Källa FNB


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving