Folk med munskydd på flygfält

Bilden visar passagerare på tågstationen i Macheng. Macheng finns i Hubei-provinsen i Kina. Hubei var stängt i flera månader på grund av coronaviruset. Nu får man röra sig litet friare i Hubei.

Många länder stänger sina gränser

Coronaviruset har minskat i Kina. Men det kommer smittade människor till Kina från andra länder. Därför har Kina stängt sina gränser. Kina förbjuder nästan alla resor från andra länder. Många andra länder gör på samma sätt som Kina.

Många länder har nu stängt sina gränser. Det gör att coronaviruset inte sprids med människor från land till land. På det sättet vill man bromsa viruset. Bland annat Australien, Nya Zealand, Ghana, Kenya, Argentina och Ryssland stoppar folk vid gränsen. Länderna tar inte emot utlänningar på flera veckor. Nästan alla Europas länder är lika stränga. Finlands gränser är också stängda. Bara viktiga varor och arbetsresor tillåts.

 

Coronaviruset hittades i slutet av förra året i Hubei-provinsen i Kina. Därifrån spreds viruset vidare ut i världen. Nu är Kinas situation mycket bättre. Coronaviruset har minskat i Kina. Men i stället har viruset spritt sig till resten av världen.

 

I Spanien och Italien har många blivit sjuka av coronaviruset. I USA finns det mest smittade i hela världen. Där har mer än 170 000 människor smittats av coronaviruset. Det är mera än någon annanstans.

Källor: STT, YLE, ABC News, BBC


2 kommentarer till nyheten “Många länder stänger sina gränser”

  1. NikRurik

    Väl skrivet förstod artikeln

  2. Noice!

    Det här var en bra artikel, jag förstod den. 🙂

Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving