Röda torget i Moskva.

På bilden går en milis (alltså en rysk polis) och två kvinnor på Röda torget i Moskva. Milisen kommer förmodligen att be kvinnorna åka hem.

I Ryssland har många smittats av coronaviruset

Ryssland har på tisdag lättat på reglerna vad gäller coronaviruset. Nu får ryssarna gå till jobbet igen. I storstäderna fortsätter begränsningarna. I Moskva och St. Petersburg får folket inte röra sig fritt ännu i maj.

Coronaviruset har spridit sig brett i Ryssland. De ryska myndigheterna rapporterar att över 200 000 människor har smittats. Mer än 2000 ryssar har dött av sjukdom som förorsakats av coronaviruset. Men många experter tror att många fler insjuknat och dött.

I Ryssland är människors aktivitet begränsad på många sätt på grund av coronaviruset. De senaste dagarna har begränsningarna småningom minskat, på samma sätt som i många andra länder.

I Ryssland bor en stor del av de smittade i storstäder som Moskva och St. Petersburg. Där kommer begränsningarna att fortsätta en längre tid.

Ryssland ställde in segerdagsfirandet den 9 maj på grund av coronaviruset. Segerdagen är en stor fest i Ryssland. Ryssland firar då segern i andra världskriget. Vanligtvis hålls det en stor militärparad på Röda torget i Moskva under segerdagen. Det blev ingen parad i år. Endast ryska flygvapnets plan flög över Röda torget i år. President Vladimir Putin höll ett tal på ett tomt torg.

Källa: STT


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving