räddningsmanskap i Norge

Bilden visar en helikopter och räddningsarbetare som ska leta efter skidåkarna i norra Norge. Tre av de försvunna skidåkarna är finlandssvenska män och en är en rikssvensk kvinna.

Fyra skidåkare försvann i de norska fjällen

Tre finländska män och en rikssvensk kvinna försvann förra veckan. De fyra åkte skidor i fjällen i norra Norge. De norska myndigheterna säger att de fyra personerna har försvunnit och dött i ett snöskred.

Skidåkarna försvann på onsdag förra veckan. De var på väg till toppen av fjället Blåbärfjellet. Det inträffade ett stort snöskred i området på onsdagen. Skidåkarna blev under snön som kom rasande. Ett snöskred kallas också lavin.

Blåbärfjellet är ett berg som är 1 440 meter högt. På vintern finns det mycket snö på bergets topp. Det kan inträffa snöskred när det finns mycket snö på branta bergssluttningar. De försvunna skidåkarna hade deltagit i en kurs i Norge där de fick lära sig att klättra på isiga berg.

Man fortsätter att leta efter de försvunna skidåkarna. Dåligt väder gör det svårt att hitta skidåkarna.

Meteorologiska institutet meddelar att det ännu inte har fallit så mycket snö i Finland att här skulle kunna bli några snöskred.

Källa STT


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving