stängda butiker

Stängda butiker i Lasnamäki i Tallinn den 11 mars 2021. Stränga begränsningar gäller i Estland i minst en månad, från 11 mars till 11 april. Enbart viktiga butiker som matbutiker och apotek får hålla öppet.

Estland har rekordmånga coronafall

Coronasituationen i Estland har förvärrats. Ett rekordhögt antal personer har testat positivt för coronaviruset. Nya begränsningar gäller.

Antalet människor som testat positivt för coronaviruset har ökat kraftigt i Estland. I februari blev situationen i Estland plötsligt värre och i mars låg redan över 600 personer på sjukhus på grund av viruset. Förekomsten av nya fall är nu bland de högsta i Europa.

Strängare begränsningar

Estland har nu infört strängare begränsningar som gäller åtminstone fram till mitten av april. Skolorna har stängt och eleverna undervisas på distans. Sporthallar och restauranger är också stängda. Endast nödvändiga butiker får vara öppna, till exempel apotek och matbutiker.

För att stoppa spridningen av coronaviruset får bara två personer träffas samtidigt på allmänna platser. Begränsningen gäller inte familjer eller personer som bor i samma hushåll.

Kaja Kallas har covid-19

Estlands premiärminister Kaja Kallas har testat positivt för coronavirus. Kallas säger att hon fortsätter att jobba hemifrån eftersom hon mår bra och bara har en lätt feber.

Situationen i Estland beror delvis på att många ester inte tycker att situationen är allvarlig och följer därför inte begränsningar.

Källor Yle, Postimees


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving