En kund hade andningsskydd när han handlade i ett bageri i Codogno i närheten av Milano den 22 februari.

Coronaviruset sprider sig i Italien

Coronaviruset har nu spritt sig till Europa. Det finns många smittade i norra Italien.

Det finns minst 220 coronasmittade personer i Italien. Särskilt i norra Italien i landskapet Lombardiet i närheten av staden Milano och i landskapen Veneto, Piemonte och Lazio finns smittan. Coronaviruset har hittills dödat minst sju personer i Italien. Italien är det land utanför Asien där det finns mest corona-smitta.

Människor isoleras

Den italienska regeringen bestämde förra veckoslutet att man tar till extra åtgärder för att försöka stoppa viruset. Italiens premiärminister Giuseppe Conte sade att flera områden i norra Italien ska isoleras. Människor får röra sig där endast med extra tillstånd. Minst 50 000 människor tvingas stanna hemma i de områden som isoleras.

I de här områdena i norra Italien var skolor, butiker och daghem stängda i början av veckan. Det fick inte komma någon publik till modevisningarna under Modeveckan i Milano. Den berömda karnevalen i Venedig avbröts. Flera fotbollsmatcher i Serie A inhiberades också.

Österrike har avbrutit tågtrafiken mellan Österrike och Italien. De italienska hälsovårdsmyndigheterna vet inte varifrån corona-smittan har kommit till Italien.

I Kina har 2 400 personer dött av coronaviruset. De kinesiska myndigheterna meddelar att 80 000 personer i Kina har fått smittan. Världshälso-organisationen WHO är mycket bekymrad över hur viruset sprider sig.

Källor STT, HS, Yle


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving