Brasiliens president och jordbruksminister

Brasiliens president Michel Temer (till höger) och jordbruksminister Blairo Maggi träffade ambassadörer och journalister på en biffmiddag i söndags. Presidenten lovade att man fortfarande kan lita på att brasilianskt kött är av god kvalitet.

Brasilien har sålt dåligt kött utomlands

Brasilianska köttproducenter har sålt kött som har blivit dåligt utomlands. Sådant dåligt kött har också sålt till Europa. Den brasilianska köttindustrin har sålt dåligt kött utomlands redan i flera år.

Nu undersöker myndigheterna i Finland om det har importerats dåligt brasilianskt kött också till Finland. Matbutikskedjorna i Finland säger att det säljs ganska lite brasilianskt kött i Finland. Men det används brasilianskt kött på en del restauranger i Finland.

Polisen i Brasilien säger att köttuppfödarna har gett mutor till politiker och hälsovårdsmyndigheter. På grund av mutorna har köttuppfödarna fått sälja gammalt kött som redan hade blivit dåligt till andra länder.

Nu förhandlar Europeiska kommissionen med Brasilien. Kommissionen funderar på att förbjuda import av brasilianskt kött. Brasilien exporterar kött till mer än 150 länder. Man känner ändå inte till något fall där någon skulle ha blivit sjuk av att ha ätit brasilianskt kött.


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving