Barack Obama.

Barack Obama höll tal i Atlanta i november. Obama var USA:s president i två perioder, åren 2009–2017.

Årets mest efterlängtade bok

En av det här årets mest efterlängtade böcker heter Ett förlovat land. Den är skriven av USA:s tidigare president Barack Obama.

Den första delen av Barack Obamas memoarer heter alltså Ett förlovat land. Det är en tjock och intressant bok. Boken har drygt 800 sidor och den beskriver Obamas liv från barndomen till den första perioden som president.

Det intressantaste i boken är beskrivningarna av mötena med olika ledare i världen. Obama har lagt många detaljer på minnet och hans beskrivningar är ofta exakta och träffande.

Obama skriver också om presidenten som kom efter honom, Donald Trump. Obama beskriver sina känslor för Trump som svåra. Enligt boken var det en motgång att Trump valdes till president efter Obama. Trump nämns ändå i boken först efter de 800 första sidorna.

Bra för bokbranschen

Bokbranschen har problem. De tryckta böckerna säljer allt sämre. Bokförsäljarna hoppas nu att Obamas memoarer ska rädda bokbranschen.

Boken Ett förlovat land har tryckts i väldigt många exemplar. Den engelska upplagan är över sex miljoner exemplar. Boken gavs ut på 26 språk i november. Den finns på både svenska och finska. Boken är redan nu en av de populäraste politiska memoarerna.

En skicklig talare

Barack Obama var den första mörkhyade presidenten i USA. Obama bor i huvudstaden Washington med sin fru Michelle. De har två döttrar, Malia och Sasha.

Obama deltar flitigt i samhällsdiskussionen. Han är också en populär föredragshållare. Han anses vara en skicklig talare.

Den andra delen av Obamas memoarer utkommer senare. I den boken berättar Obama om den andra presidentperioden och om tiden efteråt.


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving