Kåseri

När enkla saker blir svåra

Min bil gick sönder och jag måste föra den till en verkstad. Jag fick låna en bil på verkstaden. Jag och min man körde hem bilen tillsammans. Det var min man som körde. Följande dag var min bil reparerad och jag kunde åka efter den.

Jag var fundersam över lånebilens nyckel. Den såg inte ut som en nyckel. Den var en underlig klump av plast med en knapp i mitten. När man tryckte på knappen öppnades dörren. Men hur skulle man starta bilen?

Jag började oroligt leta på bilens instrumentbräda. Var skulle jag trycka in den konstiga plastklumpen? Jag såg inget hål som verkade passa nyckeln.

Sen kom jag ihåg att bilens instruktionsbok fanns i handskfacket. Det visade sig vara en tjock sak med 1 500 sidor. Och det fanns ingen innehålls-förteckning.

Jag måste bläddra igenom boken sida för sida. Jag bläddrade säkert i fem timmar. Där berättades många saker, men inte hur man startar bilen.

Då tänkte jag ringa min man och fråga. Men jag hade fått en ny telefon som jag inte ännu var van vid.

Det fanns väldigt många funktioner i telefonen: internetkontakt, karta, kompass, klocka, spel, radio, stegmätare, kalender, kodläsare och mycket annat onödigt. Men jag hittade inte bilden av en telefonlur. Till slut gav jag upp.

Jag gick in i ett mörkt rum och stannade under täcket resten av dagen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving