Kåseri

Jag är en inkompetent vän!

Ensamhet är ett problem för många äldre. Jag ville hjälpa och bli vän med en gammal människa. Jag kontaktade en organisation som förmedlar vänner till gamla.

För att vara en vän krävs att man har gått en vänutbildning. Det har jag inte gjort. Men personen som organiserar vänverksamheten presenterade mig ändå för en gammal dam som behövde en vän. Jag lovade att jag skulle gå vänutbildningen senare. När jag träffade 80-åriga Riitta, märkte jag att hon var en mycket rolig person.

Under det senaste året har vi träffats många gånger och trivts utmärkt i varandras sällskap. Allt är alltså bra även om jag inte har gått någon vänutbildning.

Men organisationen som ordnar vänverksamhet kräver att jag ska delta i utbildningen för att lära mig vara en vän. Tyvärr har kursens tidtabell inte passat mig. Jag är alltså fortfarande en inkompetent vän till Riitta. En inkompetent person är en som inte har utbildning för ett visst jobb.

Jag märkte att jag borde gå flera kurser. Jag går på trottoarerna utan promenadkurs, jag gör matuppköp utan kommersiell utbildning och jag uppfostrade mina barn utan pedagogiska studier. Kan det bli värre än så?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving