Kåseri

Jag längtar efter våren!

Jag erkänner genast: Jag är ingen vintermänniska. Jag tycker inte om när det är kallt, halt och mörkt redan tidigt på eftermiddagen.

Många tycker jag är negativ. De tycker att jag inte ser vinterns goda sidor.

Vintersport är väl roligt, skidåkning och skridskoåkning, säger folk. Och så blir det ju så vackert och ljust när det kommer snö, säger de.

Visst är det vackert ute när det har fallit vit snö. Problemet är att i alla större städer förvandlas snön fort till en gråbrun sörja.

Snön hålls längre torr och ren om det är kallt. Men kyla gillar jag inte heller. Hur jag än klär mig fryser jag åtminstone om händerna.

Mitt favoritvinterväder är minus 5 grader, vindstilla och solsken. Då kan jag vända näsan mot solen, blunda, le och tänka att det inte är så tokigt.

En vän sade en gång att sådant väder förekommer bara ett par gånger per vinter. Det är alltså inte ofta jag behöver le mot vintersolen.

Halkan är det värsta med vintern. Varje steg man tar måste tas försiktigt. Jag har för länge sedan slutat använda snygga men hala vinterskodon.

Jag har skaffat grova, platta kängor med sula som fäster. Men inte ens det hjälper alltid mot den lömska isen som lurpassar under snön.

När jag minst anar det och snabbar lite på stegen för att hinna till tåget så händer det. Pladask!

Där ligger jag. Först känner jag efter att jag inte har skadat mig, sedan kravlar jag mig fort upp. Jag hoppas inte så många såg att jag föll.

Nu är det februari och det ger ändå hopp. Dagarna är redan lite längre. Det finns lite dagsljus kvar när jag går från jobbet. Man kan också redan höra någon fågel sjunga.

Det betyder att det nog blir vår i år också. Det gäller bara att orka vänta några veckor till. Snart smälter snön och sedan tittar de första tussilagona upp vid vägkanten. Då kan jag le lite oftare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving