glada musiker jublar

Punkbandet PKN jublar när segern i tävlingen UMK är klar. Från vänster Pertti Kurikka, Toni Välitalo, Sami Helle och Kari Aalto.

Experter tror PKN har chans i Wien

Eurovisionsexperter och vadslagningsbyråer tror att det finska punkbandet Pertti Kurikan Nimipäivät (PKN) kan klara sig bra i tävlingen i Wien.

I slutet av februari valdes punkbandet PKN till Finlands representant i Eurovisionen. PKN fick mycket fler röster i finalen än tvåan Satin Circus.

Efter att ha firat segern och gett mängder av intervjuer ser nu killarna i PKN framåt, mot tävlingen i Wien i Österrike.

– Punk handlar om budskapet. Att man har något att säga. Det är fint att vi får säga det till hela Europa, säger sångaren Kari Aalto.
– Vi är annorlunda och fulla av positiv energi, säger Sami Helle.

Och PKN är verkligen annorlunda i Eurovisionssammanhang. Aldrig förr har ett punkband tävlat där och aldrig heller ett band där  medlemmarna har utvecklings-störning.

– Det här är underbart. Det är fint att ett band med personer med utvecklingsstörning kan vinna och får representera Finland, säger Lisbeth Hemgård som är verksamhetsledare på FDUV.

Den 19-21 maj är det semifinaler och final i Wien. Då får vi se om PKN är lika överlägsna som hemma i Finland.


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving