glad man med flagga

Så här glad blev Måns Zelmerlöw när han vann Eurovisionen.

Eurovisions-Måns sjunger i Finland

Det var Måns Zelmerlöw från Sverige som vann Eurovisionen i år med låten Heroes. Måns kommer att sjunga i Finland minst fyra gånger i sommar.

Sverige fick klart mest poäng i eurovisionsfinalen i Wien i Österrike. Ryssland kom på andra plats och Italien blev tredje.

Finland representerades i tävlingen av punkbandet Pertti Kurikan Nimipäivät. För dem tog tävlingen ändå slut redan i semifinalen. De sympatiska killarna fick ändå varma applåder och många nya fans i eurovisionspubliken.

Det var redan sjätte gången Sverige vann Eurovisionens schlagertävling.

Måns Zelmerlöw är 28 år gammal och han bor i Lund i södra Sverige. Han har deltagit i både tävlingarna Idol och Let´s Dance i Sverige.

För de finländare som blev förtjusta i Måns och hans låt Heroes finns det flera möjligheter att höra honom sjunga i sommar. Måns kommer nämligen att uppträda minst fyra gånger i Finland i sommar.

Första gången blir den 2 juli i Norrvalla i Vörå. Ett par veckor senare sjunger Måns i Mariehamn på Rock Off-festivalen. I mitten av augusti uppträder Måns som gäst på Tomas Ledins konserter i både Borgå och Ekenäs.


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving