rabarber

Kom ihåg att tvätta rabarberstjälkarna. Om du vill kan du också dra bort skalet innan du skivar stjälkarna.

Smuldegspaj med rabarber

Våren är här. Snart växer den goda rabarbern i många trädgårdar.

Har du inte egen trädgård kan du köpa rabarber i butiken. Rabarber passar bra i en paj. Pajen är extra god att äta med vaniljglass.

Det här behöver du för 6–8 bitar paj
• 1½ deciliter havregryn
• 1½ deciliter vetemjöl eller speltmjöl
• 3 matskedar socker
• 125 gram kallt smör
• 500 gram rabarber, det är ungefär tre medelstora stjälkar.
• 1 deciliter socker
• 1 matsked potatismjöl

Gör degen så här:

Mät upp havreflingor, mjöl och socker i en skål. Skär smöret i bitar. Tillsätt smöret i skålen. Finfördela allt till en smulig deg.

Gör fyllningen så här:

Smörj en form med smör. Skölj rabarberstjälkarna och skär dem i bitar. Blanda ihop rabarberbitarna, sockret och potatismjölet. Häll rabarberblandningen i formen. Fördela smuldegen ovanpå rabarbern.

Grädda ungefär 25 minuter i 225 graders ugn.

Recept: Finlands svenska Marthaförbund


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving