Rabarberkräm är sommarmat

Text: Betty Marschan
Foto: Finlands svenska marthaförbund
Artikel publicerad: 24.06.2021

Rabarber är en grönsak som ofta äts som efterrätt. Rabarberns bladskaft, alltså stjälkar, är syrliga och många lägger socker på rabarberpajen eller i rabarbersaften. Rabarberkräm är också jättegott. Här finns ett recept på rabarberkräm.

Till 1 liter rabarberkräm behöver du:

500 gram rabarber

6 deciliter vatten

1 deciliter socker

1 kanelstång

2–3 matskedar potatismjöl + ½ deciliter vatten

 

Så gör du:

  • Tvätta rabarberstjälkarna. Dra skalet av rabarberstjälkarna om du vill. Skär rabarbern i bitar.
  • Koka upp vatten, socker och rabarber. Tillsätt kanelstången. Låt koka tills rabarbern är mjuk.
  • Gör en redning av potatismjöl och en skvätt kallt vatten. Blanda alltså potatismjölet med kallt vatten i en kopp.
  • Ta kastrullen från plattan. Tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning. Låt krämen sedan koka upp.
  • Lägg upp krämen i en skål och strö lite socker på ytan. Servera rabarberkrämen med en klick vispgrädde.

Recept: Finlands svenska marthaförbund

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)