Rabarberkrämen smakar gott med en klick vispad grädde.

Rabarberkräm är sommarmat

Rabarber är en grönsak som ofta äts som efterrätt. Rabarberns bladskaft, alltså stjälkar, är syrliga och många lägger socker på rabarberpajen eller i rabarbersaften. Rabarberkräm är också jättegott. Här finns ett recept på rabarberkräm.

Till 1 liter rabarberkräm behöver du:

500 gram rabarber

6 deciliter vatten

1 deciliter socker

1 kanelstång

2–3 matskedar potatismjöl + ½ deciliter vatten

 

Så gör du:

  • Tvätta rabarberstjälkarna. Dra skalet av rabarberstjälkarna om du vill. Skär rabarbern i bitar.
  • Koka upp vatten, socker och rabarber. Tillsätt kanelstången. Låt koka tills rabarbern är mjuk.
  • Gör en redning av potatismjöl och en skvätt kallt vatten. Blanda alltså potatismjölet med kallt vatten i en kopp.
  • Ta kastrullen från plattan. Tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning. Låt krämen sedan koka upp.
  • Lägg upp krämen i en skål och strö lite socker på ytan. Servera rabarberkrämen med en klick vispgrädde.

Recept: Finlands svenska marthaförbund


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving