Kvinnlig konståkare på isen

17-åriga Viveca Lindfors kan i framtiden bli en toppkonståkare. Hon kom på åttonde plats redan i den första EM-tävlingen hon deltog i.

Viveca Lindfors överraskade i EM

Finlands Viveca Lindfors placerade sig fint som åttonde i EM i konståkning.

Esbobon Viveca Lindfors är bara 17 år gammal. Hon deltog nu för första gången i ett stort mästerskap. Hennes skridskoteknik är redan mycket bra. Däremot behöver hon ännu jobba på det konstnärliga i konståkningen.0

De ryska konståkardamerna kunde fira en trippelseger. Evgenia Medvedeva var bäst av dem och vann Europa- mästerskapet. Det gick bra för finländarna också i isdansen. Finlands par Cecilia Törn och Jussiville Partanen kom på 15 plats.  Också de var första gången med i ett stort mästerskap. Lindfors och isdansarna kan ta medaljer i framtiden.

Det franska paret Gabriella Papadakis och Guillaume Cizeron vann isdansen. Ryssarna Tatjana Volosozhar och Maksim Trankov var bäst i paråkningen.

Den mest överlägsna åkaren i tävlingarna var Spaniens Javier Fernandez. Han fick sammanlagt 302,77 poäng i herrtävlingen. Det är den näst högsta poängsumman någonsin i herrklassen. EM i konståkning avgjordes i Bratislava i Slovakien i förra veckan.


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving