Tanja Poutiainen

Tanja Poutiainen tog farväl av världscupen efter tävlingen i storslalom i Lenzerheide i Schweiz den 16 mars. Efter tävlingen klädde hon sig i en lappländsk dräkt. Poutiainen kommer från Rovaniemi i Lappland.

Tanja Poutiainen slutar

En av Finlands bästa alpina skidåkare, Tanja Poutiainen avslutar sin karriär. Hon åker sin sista tävling i FM i början av april.

Tanja Poutiainen har vunnit mycket. Hon har vunnit världs-cupen både i slalom och storslalom flera gånger. Hon har också tagit OS-silver i storslalom och vunnit två VM-silver och två VM-brons. Hon har tagit sammanlagt 28 FM-guld.

Efter hela 17 tävlingssäsonger i världscupen lägger hon nu av. Hennes sista tävlingsstart blir finska mästerskapen i slalom i Rovaniemi i början av april.
– Det var där i backen i Ounasvaara som jag deltog i min första tävling. Det känns fint att få avsluta karriären där, sade Poutiainen i en intervju i Hbl.

Poutiainen berättade om sitt beslut i mitten av mars. Vad hon ska göra efter tävlingskarriären har hon inte berättat. Poutiainen har ändå studerat ekonomi vid Lapplands universitet. Hon har också medgett att hon planerar att bilda familj med sin sambo Vesa.


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving