Rosberg kan bli världsmästare

Text: Maria Österlund, källor HS, HBL
Artikel publicerad: 12.10.2016

Nico Rosberg vann VM-deltävlingen i formel 1 i Japan. Nu är han nära att vinna hela VM.

Nico Rosberg vann VM- deltävlingen i Suzuka i Japan i söndags. Han startade från första startrutan och ledde hela loppet.

Rosbergs stallkompis Lewis Hamilton misslyckades i starten och blev tredje. Nu har Rosberg så många poäng att han vinner världsmästerskapet om han inte misslyckas i de fyra sista tävlingarna.

Rosberg var mycket glad efter segern. Det var hans första i Suzuka. Rosberg vill ändå inte ännu tala om mästerskapet.

– Det är fyra tävlingar kvar. Jag tar en tävling i taget. Hamilton är fortfarande en konkurrent, sade Rosberg efter segern i Japan.

Både Rosberg och Hamilton kör för stallet Mercedes. Stallet har samlat så många poäng att Mercedes vinner stall-VM i år.

Keke Rosberg vann 1982 Nico Rosberg kör för Tyskland men han är till hälften finländare. Nicos pappa är Keijo ”Keke” Rosberg. Keke Rosberg blev världsmästare i formel 1 år 1982.

Finlands Kimi Räikkönen kom på en femte plats i Suzuka med sin Ferrari. Medan Valtteri Bottas som kör för Williams blev tionde.

Räikkönen ligger på fjärde plats i VM-tabellen medan Bottas ligger på sjunde plats.

Följande VM-deltävling i F1 körs i Austin i Texas i USA den 23 oktober.