Tanja Poutiainen och ung skidåkare

En ung skidåkare som hade skadat armen träffade sin idol Tanja Poutiainen under världscupen i Levi förra vintern. Poutiainen är på plats också i år och håller skidskola för barn.

Levi förbereder backen

Traditionsenligt hålls säsongens första världscuptävling i slalom i Levi i Finland.

Damerna tävlar på lördag 15.11 och herrarna på söndag 16.11. Förberedelserna är i full gång och backen är redan i ganska gott skick.

– Det är alltid lite spännande. Om det är för varmt så kan det bli problem. Men den här veckan ska det vara minusgrader och då kan vi använda snökanonerna. Tävlingsbacken kommer nog att vara i bra skick, säger mediechef Soili Hirvonen till LL-Bladet.

Det är en lite ovanlig situation i år när Finlands bästa alpina skidåkare inte deltar i Levi. Marcus Sandell och Andreas Romar tävlar inte i grenen slalom. Vanligen har finländarna varit bra i just slalom.

– Men nog kommer det att finnas finländare i backen ändå. Santeri Paloniemi kan placera sig bra och Joonas Räsänen som har tränat i USA kan också göra väl ifrån sig. Bland damerna är det Merle Soppela som får försvara Finlands färger, säger Soili Hirvonen.


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving