Hollands damer vann guld i fotboll

Text: Petri Kuttu
Artikel publicerad: 16.08.2017

Holland är ny europeisk mästare i fotboll i damklassen. Holland vann över Danmark i finalen.

Holland vann guld i turneringen som spelades i Holland. Samtidigt tog Tysklands långa rad av segrar slut. Tyskland har varit i topp i damfotboll i hela 22 år. Tyskland har vunnit guld i EM de sex senaste gångerna.

Tävlingarna var en stor succé. I Holland följde över fyra miljoner människor finalmatchen på tv. I Danmark såg en och en halv miljon människor matchen. Damfotbollen intresserade också finländska tittare. Över 400 000 finländare såg finalmatchen på tv.

Marianne Miettinen är sakkunnig för Yle och landslagstränare för Finlands unga fotbollsdamer. Hon är glad över att damfotbollen blir populärare. – Damfotbollen har äntligen fått sitt genombrott också i Finland. Nu är det bra att jobba vidare, sade Miettinen till Yles nyheter.