finlands fotbollsherrar.

Fredrik Jensen, Joona Toivio, Paulus Arajuuri och Teemu Pukki firar Jensens mål under UEFA Nations League fotbollsmatch Finland mot Irland. Matchen spelades på Olympiastadion i Helsingfors den 14 oktober 2020.

Fotbollsfesten fortsätter

Finlands herrar har spelat utmärkt fotboll i Nations League-turneringen i höst.Finland har hittills vunnit tre matcher av fyra.

Det har hittills gått riktigt bra för Finlands herrlandslag i UEFA Nations League fotbollsturnering. Finland är nu tvåa i sin grupp, med bara en poäng mindre än Wales.

Divisioner och grupper Nations League har fyra divisioner: A, B, C och D. Division A har de bästa lagen i UEFA-rankningen och division D de sämsta. Varje division har fyra grupper och varje grupp 4 lag.

År 2018 vann Finland sin grupp och steg från division C till division B. Motståndarna är i år Wales, Irland och Bulgarien.

VM nästa mål?

Finlands följande matcher spelas i november. Om Finland tar en gruppseger så kan Finland möjligen kvala till VM 2022. Nations League-turneringen skapades för att ersätta vänskaps- matcherna som fotbollslagen inte satsade lika mycket på. Nations League har fått mycket kritik för att det är rörigt och svårt att förstå.

Men små länder som Finland har nu bättre chans att nå stora mästerskap.

– För oss har det varit en fantastisk grej. Om det finns minsta chans att spela om en VM-plats, tar vi den gärna oberoende av hur liten den är, säger Finlands försvarsspelare Paulus Arajuuri.

Källa Yle


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving