Neymar

Brasiliens Neymar är en av världens kändaste fotbollsspelare. Neymar gjorde en kullerbytta i matchen mot Schweiz när han hade behandlats hårdhänt av motspelarna. Brasilien är en av förhandsfavoriterna i årets VM-turnering.

Fotbolls-VM bjuder på överraskningar

VM-turneringen i fotboll startade i Ryssland på fredag förra veckan. Det här är världens största idrottsevenemang.

Flera miljoner turister kommer till Rysslands huvudstad Moskva. Också andra städer får många besökare. VM spelas på elva olika orter i Ryssland.

De första dagarna i VM-turneringen har redan bjudit på en del överraskningar. Argentina som är en stormakt inom fotbollen och det lilla landet Island spelade i lördags. Matchen slutade oavgjort, 1-1. Argentina var stor förhandsfavorit men Island spelade bättre än väntat.

På söndagen vann Mexiko över Tyskland med 1-0. Det var en överraskande seger. Tyskland är regerande världsmästare.

På söndag kväll spelade Brasilien och Schweiz oavgjort 1-1. Också det här var ett överraskande resultat. De flesta hade förväntat sig att Brasilien skulle vinna den matchen klart.

Messi och Sigrudsson

Det isländska undret fortsätter. Islands fotbollslandslag charmade publiken i fotbolls-EM 2016. Nu inledde Island med oavgjort mot Argentina i sin första match. Bilden visar Argentinas Lionel Messi (till vänster) och Islands Ragnar Sigurdsson.

 

glada supportrar

Islands supportrar var glada på Spartak-stadion i Moskva lördagen den 16 juni. 1-1 mot Argentina kändes som en seger för Island.


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving