idrottare i rullstol

Toni Piispanen är en erfaren handikappidrottare som nu innehar världsrekordet både på 100 och på 200 meter.

Finländare satte två nya världsrekord i rullstol

Rullstolsidrottarna Toini Piispanen och Amanda Kotaja lyckades fantastiskt bra i GP-tävlingar i Schweiz nyligen. Det blev världsrekord för bägge två.

Toni Piispanen vann i 100 meter rullstol i klassen 51 på nya världsrekordtiden 20,47 sekunder. Piispanen är i fin form. Den förra världsrekordtiden var 20,97 och också den var i Piispanens namn. Den tiden satte han för bara en vecka sedan.

Piispanen har också världsrekordet på 200 meter, rekordtiden är 38,81 sekunder.

Toni Piispanen är en erfaren idrottare som har vunnit guld både i paralympiska spelen och i världsmästerskapen. Han siktar nu på mera guld i OS i Rio de Janeiro nästa år.

Också för Amanda Kotaja var GP-tävlingarna i Arbon i Schweiz en stor framgång. Kotaja vann damernas tävling på 100 meter i klassen 54 med tiden 15,64 sekunder. För Kotaja var det här hennes första världsrekord.

Rullstol är en gren som har varit med i paralympiska spelen ända från början. Idrottarna tävlar i olika klasser beroende på hur svårt deras funktionshinder är. Idrottarna i klasserna 51 och 52 har svårare funktionshinder än de som tävlar i klasserna 53 och 54.

 


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving