Kimi Räikkönen med röd tröja

Kimi Räikkönen fortsätter köra för Ferrari. Många anser att Räikkönen som vann världsmästerskapet 2007 har goda chanser i år, om bilen fungerar. Men många skickliga förare vill vinna. I år tävlar hela tre världsmästare i F1.

F1-säsongen startar i Australien

Också den här säsongen kör två finländare i formel 1. Finsk-tyska Nico Rosberg kan vinna mästerskapet.

Formel 1-serien kör igång igen på söndag. Säsongens första deltävling körs i Melbourne i Australien. I år är deltävlingarna 21 till antalet. En ny deltävling har kommit med. Den är Azerbajdzjans GP som körs i Baku den 19 juni.

Kimi Räikkönen blev fjärde förra säsongen. Valtteri Bottas blev femte. Båda de finländska förarna vill säkert bättra på sin placering den här säsongen. Valtteri Bottas säger att hans mål är att vinna så många deltävlingar som möjligt.

– Det är inte lätt men vi har verkligen satsat på den här säsongen. I Melbourne får vi se hur långt det räcker, säger Bottas i Helsingin Sanomat.

Bottas tror att hans stall Williams den här säsongen kan vara lika bra i tävlingarna som Mercedes och Ferrari. Nico Rosberg kör för Mercedes och Räikkönen kör för Ferrari.

I fjol blev Rosberg andra i serien. Många tror att Rosberg vinner världsmästerskapet den här säsongen. Rosbergs och de finländska förarnas hårdaste konkurrenter är världsmästarna Lewis Hamilton och Sebastian Vettel.


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving