Den nya dokumentärfilmen beskriver Eva Wahlströms liv ärligt. Man får se också svåra saker.

Eva Wahlströms liv har blivit tv-serie

Eva Wahlsröm är fortfarande världsmästare i boxning. Hon behöver vila efter senaste matchen.

Eva Wahlström är 38 år gammal och proffsboxare. Hon boxades första gången som proffs 2010. Efter det har hon vunnit 22 matcher. Hon har förlorat bara en match.

Wahlström har vunnit många priser. Hon är världsmästare i klassen superfjädervikt. I superfjädervikt väger boxarna högst 59 kilo.

Wahlström är den första finländaren som har vunnit världsmästerskapet i proffsboxning.

Wahlström måste försvara sitt världsmästerskap med ett halvårs mellanrum. Om hon förlorar matchen så förlorar hon också mästerskapet.

Wahlström boxades om mästerskapet senast i augusti. Då boxades hon mot Ronica Jeffrey från USA. Matchen slutade oavgjort så Wahlström fick behålla mästerskapstiteln.

Viktigt med vila

Matchen var tuff för Wahlström. Efter matchen sov hon dåligt och vaknade under natten. Hon bestämde att både hennes kropp och hennes huvud måste få vila. Wahlström åkte till ett spa för att koppla av.

Tv-serie

I höst kan man se Wahlström på tv. Det har gjorts en dokumentärserie i åtta delar som handlar om henne. Serien heter Eva och den har spelats in under tre år. Den finskspråkiga serien sänds på Viaplay som är en betalkanal.

Källa HS


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving