Den första matchen i damernas superliga i boboll spelades i år den 27 april i Fuengirola i Spanien. I den första matchen möttes lagen Fera Rauma och Manse PP.

Bobollssäsongen körde igång

De högsta serierna i boboll för både män och kvinnor har nu kört igång. Det finns många mästarfavoriter i år.

Den högsta serien i boboll kallas för superpesis. Boboll heter på finska pesäpallo och kallas för pesis. Inför säsongstarten konstaterade bobollslagens spelledare att det i år finns många lag som kan klara sig bra.

I herrserien var det en ny klubb som vann i höstas. Det var Joensuun Maila som tog hem segern. De senaste nio åren hade antingen Vimpelin Veto eller Sotkamon Jymy vunnit mästerskapet.

Det var första gången klubben från Joensuu vann. Spelledarna tippar att Joensuu kommer att vara bra också den här säsongen.

Kirittäret stark i damserien I damserien har klubbarna från Jyväskylä och Lapua varit bäst hela 2000-talet. Också den här säsongen tror man att Kirittäret från Jyväskylä kan vinna mästerskapet. Kirittäret vann också i höstas. Spelledarna tror att klubben Pesäkarhut från Björneborg är ett annat starkt lag.

Andra klubbar som kan klara sig bra är Pattijoen Urheilijat från Brahestad och Manse PP från Tammerfors. Lapuan Virkiä och Seinäjoen Maila-Jussit kan överraska.

De sista matcherna i damserien spelas den 15.9. Herrarna spelar de sista matcherna 22.9.


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving