En annorlunda självständighetsdag

Vi firar Finlands självständighetsdag söndagen den 6 december. Stämningen är traditionellt högtidlig. Ute är det mörkt och dystert. Så är det troligen också i år.

Vanligen är tv-sändningen från festen på presidentens slott det tv-program som samlar mest tittare. År efter år är finländarna intresserade av att se sändningen från slottsbalen. Förra året tittade 2,9 miljoner människor på den här tv-sändningen. Tv-tittarna får se när gästerna kommer till festen och hälsar på presidentparet. Man visar intervjuer med presidentparet och gästerna och en del musikuppträdanden. Till slut får tv-tittarna se hur gästerna dansar.

Men i år blir det ingen fest på slottet. Orsaken är coronapandemin. Republikens president Sauli Niinistö säger att han inte vill ha någon fest med trängsel. Niinistö säger att det inte är någon
stor förlust fastän festen inte ordnas i år.

Helt utan fest behöver vi ändå inte fira självständigheten. I stället för den traditionella slottsbalen sänder tv en festsändning. Jag önskar alla LL-Bladets läsare en trevlig och trygg självständighetsdag!


3 kommentarer till nyheten “En annorlunda självständighetsdag”

  1. Eero

    På självständighetsdagen ska jag titta på Okänd soldat och tar det lugnt.

  2. Aino Kaipainen

    Jag gillade artıkeln. Jag och min familj har traditionell och vi firar självständighetsdag tillsammans.

  3. lllll''

    På självständighetsdagen betraktas alla okända soldater. Jag tycker att den äldsta och nyaste av dem är de bästa. Jag äter också bra självständighetsdagmat.

Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving