nordiska statsöverhuvud

De nordiska statscheferna på en gemensam bild. Från vänster Danmarks drottning Margrethe, Finlands president Sauli Niinistö och Jenni Haukio, Sveriges kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia, Norges kung Harald och drottning Sonja och Islands president Guðni Thorlacius Jóhannesson och Eliza Jean Reid.

Nordiska kungligheter på besök

De nordiska kungligheterna och Islands president var på ett gemensamt besök i Finland. De nordiska ledarna var i Helsingfors för att gratulera Finland som fyller 100 år.

Republikens president Sauli Niinistö med fru Jenni Haukio tog på torsdagen emot Norges kung Harald och drottning Sonja, Danmarks drottning Margrethe, Sveriges kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia och Islands president Guðni Jóhannesson och fru Eliza Jean Reid.

De nordiska ländernas ledare åt först lunch på stadshuset i Helsingfors. Sedan besökte de kulturcentret Hanaholmen i Esbo. Dagen avslutades med middag i presidentens slott.

Det var ett ovanligt besök. De nordiska kungligheterna har aldrig tidigare alla samtidigt besökt Finland under landets självständighet.

jenni haukio och drottning silvia

Presidentfrun Jenni Haukio och Sveriges drottning Silvia vinkade till folket från balkongen i presidentens slott på torsdagen.


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving