Lördagskorven säljer sämre

Text: Petri Kiuttu, Maria Österlund
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 24.03.2021

Matföretaget Saarioinen slutar tillverka lördagskorv. Det beror på att efterfrågan på korven har minskat.

Lördagskorven är en påläggskorv med lång historia i Finland. Man började tillverka lördagskorv för omkring hundra år sedan.

Lördagskorven är en korv som är ljus och slät. Den innehåller griskött och är milt kryddad. Det här är en korv som många män har gillat. Den har också varit populär i många barnfamiljer.

Namnet lördagskorv kommer kanske från att man serverade den här korven på lördagar när arbetsveckan var slut. Förr ansågs lördagskorv vara ett ganska fint smörgåspålägg.

Ännu för fyra år sedan var lördagskorv det näst mest sålda smörgåspålägget hos Saarioinen. Men nu är det färre som köper lördagskorv. Därför slutar Saarioinen tillverka lördagskorv.

Flera andra köttföretag fortsätter ändå att tillverka lördagskorv i Finland.

Källor IS, HS, MTV3

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)