Grisar på en svingård i Forssa. Konsumtionen av griskött minskar i Finland.

Köttkonsumtionen minskar

Finländarna äter nu mera grönsaker och mindre kött.

Under många år har konsumtionen av kött ökat i Finland. År 1970 åt finländarna i medeltal 50 kilo kött per person. I fjol åt finländarna i medeltal 81 kilo kött. Men nu har köttkonsumtionen börjat minska, uppger forskningsinstitutet PTT.

Redan i flera år har finländarna ätit allt mindre griskött. Nu minskar också konsumtionen av nötkött och kött från fågel.

Också konsumtionen av mjölkprodukter minskar. I stället äter finländarna allt mera grönsaker. I stället för mjölkprodukter äter och dricker många finländare soja- och havreprodukter.

Källa Yle


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving