grönsaker i wokpanna

Många grönsaker går bra att grilla. Här är grönsakerna i en wokpanna men det går bra att tillreda grönsaker också på ett tätt galler på grillen.

Grillade grönsaker är gott med eller utan korv

Finländarna tycker om att äta grillmat på sommaren. Oftast är det korv som hamnar på grillen, men det går lika bra att grilla grönsaker.

Grillade grönsaker är mycket gott. Paprika, squash, aubergine, champignoner, lök och hela körsbärstomater går till exempel bra att grilla.

Du kan grilla grönsakerna fritt på grillen eller trä upp dem på grillspett. Om du gör spett med grönsaker ska du tänka på att  skära grönsakerna i ungefär lika stora bitar. Det är då enklare att grilla dem jämnt.

Pensla grönsakerna med olivolja innan du börjar grilla. Krydda dem sedan med salt och peppar.

Till grillade grönsaker är det gott med en sås. En god sås kan du göra genom att blanda mosad fetaost, hackad färsk timjan, tjock yoghurt, pressad vitlök och lite flytande honung. Krydda såsen med salt och peppar. Gör gärna såsen innan du börjar grilla så hinner smakerna mogna.

Grillade grönsaker är gott som ett tillbehör till grillat kött eller grillad korv om man inte vill äta helt vegetariskt.


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving