saarikko vanhanen

Från vänster Finlands nya finansminister Annika Saarikko och den förra finansministern Matti Vanhanen. De är båda medlemmar i partiet Centern. Saarikko är också Centerns ordförande.

Finansministern heter nu Annika Saarikko

Matti Vanhanen slutade som finansminister igår. Annika Saarikko tar nu över som finansminister. Och Antti Kurvinen blir ny kulturminister.

Matti Vanhanen anser att det nu är lämplig tid att byta finansminister. Vanhanen fortsätter som riksdagsledamot till valperiodens slut, alltså till år 2023. Efter det tänker Vanhanen lämna politiken. Vanhanen ställer inte heller upp i kommunalvalet.

Centerns ordförande Annika Saarikko börjar nu sköta jobbet som finansminister. Saarikko var tidigare forsknings- och kulturminister.

Nu är det Antti Kurvinen som tar över som forsknings- och kulturminister. Kurvinen är riksdagsledamot och ordförande för Centerns riksdagsgrupp.

Kurvinen säger att uppdraget som kulturminister är svårt eftersom coronaepidemin har påverkat både kulturen och vetenskapen mycket. Till exempel många musiker och konstnärer har blivit utan pengar när coronan har gjort att inga konserter eller föreställningar har kunnat ordnas.

Kurvinen lovar försöka hjälpa den finländska sporten, kulturen och olika organisationer. Vi borde försöka hjälpa alla dessa jämlikt, säger han.

Källa Yle

kurvinen saarikko

Från vänster Antti Kurvinen och Annika Saarikko. Kurvinen är Finlands nya forsknings- och kulturminister.


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving