Katri Kulmuni.

Centerns ordförande Katri Kulmuni fotograferades i Helsingfors den 8 juni. Fredagen den 6 juni meddelade Kulmuni att hon lämnar uppdraget som finansminister. Orsaken var den stora diskussion som uppstått om Kulmunis dyra kommunikationsträning.

Finansminister Katri Kulmuni avgår

Finansminister Katri Kulmuni meddelade på fredagen att hon avgår och alltså slutar som minister. Kulmuni har köpt kommunikationsträning som ministeriet har betalat för. Träningen var dyr, den kostade över 50 000 euro.

Katri Kulmuni har sedan förra sommaren fått träning för att bli bättre på att uppträda inför publik. Hon har också tränats för att hålla tal och vara med om intervjuer. Den här träningen kostade 56 000 euro. Kulmuni sade redan tidigare att hon har bestämt att hon nu betalar den här träningen själv.

– Jag måste ta mitt ansvar. Jag har ändå inte känt till alla saker. Det är inte jag som har beställt den här utbildningen. Det var först den här veckan jag fick reda på hur dyr utbildningen var, sade Kulmuni på fredagen.

Katri Kulmuni är Centerns partiordförande. Hon vill fortsätta leda partiet. Antti Kurvinen är ordförande för Centerns riksdagsgrupp. Han säger att Centerns riksdagsledamöter stöder Kulmuni.

Partiet Centern fortsätter också i regeringen.

Källor STT, Yle


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving