Sanna Marin.

Jag är också trött, som alla andra. Vi måste orka ännu för det finns inga alternativ. Så sade statsminister Sanna Marin när hon berättade om nya coronabegränsningar.

Coronabegränsningarna ökar i mars

Regeringen beslutade igen om nya begränsningar för att bromsa spridningen av coronaviruset. De flesta skolor byter till distansundervisning och restauranger stängs.

De nya begränsningarna är i kraft i tre veckor. De börjar måndagen den 8 mars och slutar söndagen den 28 mars. Efter det ska regeringen bedöma om begränsningarna har fungerat.

Regeringen kallar tiden för de nya begränsningarna för en nedstängning. Många vardagliga aktiviteter minskar. På presskonferensen kallade ministrarna nedstängningen för den sista spurten. Ministrarna påminde oss om att sommaren närmar sig och att vaccineringarna fortsätter. Ännu ska man orka en tid till.

Restriktionerna gäller för områden i accelerations- eller spridningsfasen. Det gäller större delen av landet. Enbart några områden i östra och mellersta Finland får fortsätta utan extra begränsningar.

Nya begränsningar i Finland 8 – 28 mars:

  • Andra stadiets utbildning (till exempel gymnasier) och högstadiet i grundskolan övergår till distansundervisning. Dagisar och lågstadier håller öppet som förut.
  • Restauranger stänger. Distansförsäljning av mat är tillåten.
  • Högst 6 personer får vara samlade på en gång.

 

Källor: Yle, Helsingin Sanomat


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving