Pia-Maria Lehtola och Anne Hietanen

Pia-Maria Lehtola och Anne Hietanen är två av programledarna i nya kulturprogrammet Kollektivet.

Två nya kulturprogram på Yle Fem

Inte bara ett, utan hela två nya kulturprogram blir det på Yle Fem i vår. Det ena programmet heter Kollektivet och det andra Lasso.

Programmet Kollektivet hade premiär redan i förra veckan. Programmet lyfter fram aktuella kulturhändelser och vill vara öppet och fördomsfritt. Kollektivet vill också vara begripligt och meningsfullt för alla. I rutan syns programledarna Anne Hietanen, Pia-Maria Lehtola, Petter Sandelin och Peter Lüttge.
– I Kollektivet upplever vi tillsammans aktuella kultur- fenomen och bollar upplevelserna tillsammans med tittarna, säger Sandelin.

Den här veckan handlar Kollektivet om kropp och musik. Det ska bland annat bli ett besök i vattenparken Serena och dans i bikini. Programmet Lasso fångar upp fenomen i samhället via kulturen. Lasso är ett fördjupande program som plockar ett tema ur ett aktuellt kulturverk i varje program.
– Varje tema är noga utvalt. Temat speglar vår samtid men i bakgrunden finns alltid en orsak och ett samband, säger Petter Lindberg som är programledare.

Kollektivet sänds fredagar kl. 18.30 och Lasso onsdagar klockan 20.00 på Yle Fem. Bägge kan ses på Arenan.


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving