gatuvy från Lissabon

Bairro Alto är en av de livligaste stadsdelarna i Lissabon. Husen är gamla och gatorna är fulla av folk. Portugiserna tillbringar mycket tid utomhus.

Turisterna drar Portugal ur ekonomiska krisen

Portugal har länge lidigt av en svår ekonomisk kris. Men nu börjar krisen lätta och det blir bättre.

Turisterna har hittat tillbaka till Portugal. Utländska pensionärer lockas till Portugal. De lovas goda skatteförmåner och förmånlig service. I fjol ändrade Portugal reglerna så att det inte går någon skatt på pensioner från utlandet.
– Så här får vi kraft till ekonomin från utlandet. Det kommer många pensionärer till Portugal från Storbritannien, Tyskland, Frankrike och de nordiska länderna, säger Vinhas Pereira som är direktör på handelskammaren.

Största delen av pensionärerna bor i Algarve. Området kallas för Europas Florida efter den soliga amerikanska delstaten. Priset på bostäder har också gått ner mycket kraftigt i Portugal. Man får köpa en bostad billigt till och med i centrum av huvudstaden Lissabon.

Också turisterna har återupptäckt Portugal. Nu hör också hamnstaden Porto i norr till de populära resmålen. Turismen gav Portugal inkomster på närmare 10 miljarder euro i fjol. Turismen skapar också arbetsplatser.


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving