OS-maskoten Soohorang

Bilden visar Soohorang som är maskot för de olympiska vinterspelen i Pyeongchang. Maskoten hälsar idrottarna välkomna till OS-byn Gangneung där de ska bo medan OS pågår.

Blir det sju medaljer i vinter-OS?

Finlands mål är att vinna sju medaljer i de olympiska spelen i Sydkorea. Det här säger Mika Kojonkoski som leder Finlands OS-lag.

Ungefär 100 finländska idrottare åker till OS i Pyeongchang i Sydkorea. Största delen av idrottarna valdes till laget förra veckan. Det är ändå möjligt att några idrottare till ännu får möjlighet att åka till OS.

I de förra olympiska vinterspelen i Sotji i Ryssland fick Finland fem medaljer. Man tror alltså att det ska gå lite bättre den här gången.

Väntar mest av skidåkarna

Finländarna hoppas alltid att skidåkarna ska klara sig bra. Och de finländska längdåkarna har faktiskt blivit allt bättre när OS har närmat sig.

Krista Pärmäkoski vann nyligen en deltävling i världscupen. Iivo Niskanen blev världsmästare förra vintern. Han kan nog ta medalj nu också.

I skidskytte har Kaisa Mäkäräinen klarat sig bra. Hon skidar mycket fort, men skjuter inte lika bra.

I nordisk kombination är Ilkka Herola nära världstoppen. I den här grenen både skidar man och hoppar i backe.

Det kan komma medaljer i ishockey, både för damerna och herrarna. Och skridskoåkaren Mika Poutala kan ta en poängplats.

I snöbräde har vi erfarna åkare med. Enni Rukajärvi, Roope Tonteri och Peetu Piiroinen kan klara sig bra, eller kanske någon annan i laget.

Det är alltså helt möjligt att det blir sju medaljer, om alla lyckas. OS i Pyeongchang börjar den 9 februari.

Källa STT


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving