Blåbärspaj med mördegsbotten

Småningom mognar blåbären och då är det dags för blåbärspaj. Redan två muggar blåbär räcker till en paj så du behöver inte svettas i skogen så länge.

Du behöver:

150 gram smör

1 ¼ deciliter socker

1 ägg

1 ½ deciliter vetemjöl

1 ½ deciliter grahammjöl

½ tesked bakpulver

 

Fyllning:

5 deciliter blåbär

2 matskedar socker

 

Gör så här:

  1. Rör smör och socker vitt och pösigt.
  2. Blanda i ägget och de torra ingredienserna (mjöl och bakpulver).
  3. Bred ut degen på bottnen i en pajform och upp längs kanterna.
  4. Häll ut blåbären över degen och strö socker över.
  5. Grädda pajen i 200 grader i 20–25 minuter.
  6. Servera gärna med en klick vispad grädde eller vaniljsås!

Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving