skådespelerskan Angelina Jolie

Angelina Jolie är en av de mest kända skådespelarna i världen. Just nu visas filmen Maleficent (den onda fén) på bio. Där har hon en stor roll.

Angelina Jolie kämpar mot våldtäkter

Hollywood-stjärnan Angelina Jolie är good will-ambassadör för FN:s flyktingorganisation UNHCR. Just nu jobbar hon med en kampanj mot våldtäkter.

Jolie säger att tusentals våldtäktsmän blir ostraffade varje år. Till exempel i Indien är det vanligt att kvinnor som hör till lägre kast blir våldtagna. Statistiken visar att en kvinna blir våldtagen var tjugonde minut i Indien. I verkligheten är det ännu värre. Många kvinnor vågar inte anmäla våldtäkterna. I många länder är människor rädda för polis eller andra myndigheter.

– Jag beundrar henne. Hon gör ett storartat arbete för kvinnors bästa. Det här säger Noor Gofur om Angelina Jolie. Gofur är från Bangladesh men hon jobbar för en välgörenhetsorganisation i Englands huvudstad London.

Jolie jobbar för att kvinnor ska få det bättre. Hon jobbar mot sexuellt utnyttjande och våldtäkter. Jolie har åkt runt och besökt många krisområden i världen. Hon har besökt Centralafrikanska republiken, Sudan, Kongo och Syrien. Enligt Storbritanniens utrikesminister William Hague är en stjärna som Jolie nyckeln till förändring.
– Hon ger också de svagaste en chans.

Det har skett många brutala våldtäkter i Indien den senaste tiden. Polisen har våldtagit kvinnor. Grupper av män har först våldtagit unga flickor och sedan dödat dem. Det har ordnats stora demonstrationer mot våldtäkter i Indien.


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving