hund i snölandskap

Den 1 mars kunde den här hunden njuta av det ovanliga vintervädret i Milano i norra Italien.

Ovanligt kallt i Europa

Det är ovanligt kallt vinterväder i Europa. Det har också snöat mycket i många länder. Snön har gjort livet svårt för många.

Snöfallet har stört till exempel flyg-, tåg- och landsvägstrafiken. Flera hundra flygturer och tågturer har ställts in. I många länder har man också tvingats ställa in fotbollsmatcher.

Över 40 människor har dött i det kalla vädret. Största delen av de döda är hemlösa som inte har hittat något varmt ställe att sova på.

Det har snöat på ställen där det vanligen inte finns snö. Det kom 10 centimeter snö i Italiens huvudstad Rom. Också kanalerna i Venedig fick ett snötäcke.

Det har varit köldgrader i Italien. Det är ovanligt att temperaturen sjunker under noll i Italien. Och det har snöat också på öarna i Medelhavet, till exempel på Korsika.

Också i Storbritannien, Frankrike och Mellaneuropa har det varit kallt och kommit snö. I Nederländernas huvudstad Amsterdam frös vattnet i kanalerna till is. Det var första gången på sex år.

Många holländare tog på sig skridskor och åkte ut på isen på kanalerna. Holländska barn fick nu chansen att åka skridskor längs kanalerna för första gången i sitt liv.

I Storbritannien har det kalla vädret kallats för vilddjuret från öst. Det ovanligt kalla vädret beror på att vinden blåser in kall vind från Sibirien.


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving