konstnärer i Brasilien.

Konstnärer uppträder i huvudstaden Brasilia i Brasilien den 8 juni. Med sin föreställning vill konstnärerna högakta de människor som har blivit sjuka i corona och samtidigt försvara demokratin.

Coronaviruset sprider sig nu i Brasilien och Indien

Coronaviruset har orsakat sjukdomar som har tagit livet av över 400 000 människor runt om i världen. Över sju miljoner människor har smittats av coronaviruset.

Sammanlagt över 406 000 personer har dött av sjukdomar som är orsakade av coronaviruset. I hela världen har över sju miljoner människor smittats av coronaviruset. En fjärdedel av dödsfallen har skett i USA. Coronaviruset sprider sig nu snabbt i Brasilien och Indien.

I Finland har 324 människor dött av covid-19, alltså sjukdomen man kan få av coronaviruset. Enligt Institutet för hälsa och välfärd, THL, dog en människa i Finland i covid-19 på tisdagen. I början av den här veckan hade man konstaterat 24 nya fall av coronasmitta i Finland.

Tisdagen den 9 juni hade man konstaterat sammanlagt 7 025 fall av coronasmitta i Finland. 5 800 personer som har haft sjukdomen har redan blivit friska.

Enligt Institutet för hälsa och välfärd sprider sig coronaviruset inte längre snabbt i Finland. Världshälsoorganisationen WHO påminner ändå om att coronakrisen ännu inte är över. Coronaviruset sprider sig fortfarande ute i världen. Den senaste tiden har coronaviruset spritt sig snabbt bland annat i Centralamerika och Sydamerika.

Källor Yle, HS

 

 


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving