Punkbandet Pertti Kurikan Nimipäivät

I bandet Pertti Kurikan Nimipäivät är det Pertti Kurikka (längst till vänster) som gör låtarna och spelar gitarr. Sami Helle spelar bas och Kari Aalto sjunger. Toni Välitalo (längst till höger) håller takten vid trummorna.

Punkrockare till Eurovisionen?

Punk-bandet Pertti Kurikan Nimipäivät vill bli Finlands representant i Eurovisionens sångtävling.

Låten gruppen tävlar med heter Aina mun pitää (Jag måste alltid).
– Låten kom till så att Pertti Kurikka gjorde gitarriffet och jag skrev orden. Låten handlar om att vi måste göra vissa saker varje dag, berättar sångaren Kari Aalto.

Punk-bandet kom till år 2009 i kulturverkstaden Lyhty. Det går bra för bandet just nu. I december gjorde killarna en turné med tio spelningar i Storbritannien.

Det stora skivbolaget Sony har gett ut tävlingslåten som singel. Punk-bandet är med i den första uttagningsomgången till Eurovisionen. Den hålls lördagen den 7.2. Yle sänder tävlingen på TV2 klockan 21.

Man kan också se tävlingen på nätet: yle/umk

 


En kommentar till nyheten “Punkrockare till Eurovisionen?”

  1. Gustaf dahlbäck Koppfeldt

    Jag börjare lysna på punk 2012 och då upptekte jag progg musiken år 2013 och Då upptekte at jag far en punkare & 2016 i Slutet av sommare så var jag kulturhuset på Senstiscksområdet i Jönkpings kommun Och jag är en punkare & en rebel Gillar bilden på punkarna

Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving