Wrap med quinoa, halloumi och grön sås

Text: Maria Österlund
Foto: Finland svenska marthaförbund
Artikel publicerad: 25.10.2017

Den här rätten smakar bra som lunch, mellanmål eller som kvällsmat.

Den gröna såsen i wrapen får en pigg smak av pepparrot. Blir det över av såsen smakar den gott till fisk nästa dag.

Tortillas finns i olika storlekar och är bakade på olika mjöl. Välj helst en fullkornstortilla för den ger dig fibrer och håller dig mätt längre. Man kan också byta ut tortillan mot tunnbröd.

Bjud gärna hem vänner och laga maten tillsammans.

Det här behöver du:

4 tortillas eller 4 tunnbröd

2 deciliter färsk spenat

En halv halloumiost (100 gram)

3 deciliter kokt quinoa (knappt en deciliter okokt)

Marinerad kål:

4 deciliter strimlad kål (rödkål, vitkål eller kinakål)

gul lök, ungefär en fjärdedels lök

1 tesked vitvinsvinäger

2 teskedar olja

2 kryddmått socker

2 kryddmått salt

ett halvt kryddmått svartpeppar

Grön sås:

1 deciliter djupfrysta ärter

4 matskedar crème fraiche

1 tesked färsk riven pepparrot eller 2 teskedar pepparrotspasta på tub

Gör så här:

Skär kålen i fina strimlor.

Använd en kniv eller en osthyvel.

Blanda kålen med resten av ingredienserna till marinerad kål.

Låt blandningen stå och dra åt sig smak fram till serveringen.

Blanda tinade ärter och crème fraiche i en mixerskål.

Mixa till en grön massa med stavmixer.

Skala en bit pepparrot, riv den fint och tillsätt 1 tesked av den rivna pepparroten i såsen. Om du inte har färsk pepparrot kan du

i stället blanda i två teskedar pepparrotspasta ur en tub.

Koka quinoa enligt anvisningen på förpackningen.

Skölj spenaten.

Skiva halloumiost och stek osten i lite olja i en stekpanna tills den får färg.

Fördela spenat, kål och quinoa på tortillabröden. Skeda över lite grön sås och placera halloumiost på varje bröd.

Vik ihop till wraps och servera.

Recept Finlands svenska marthaförbund

 

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)