idrottare gör tecknet fingerhjärta

Koreaner brukar göra ett tecken med tummen och pekfintret. Tecknet liknar ett hjärta. Det kallas fingerhjärta och är en symbol för vänskap. Under avslutningsceremonin i vinter-OS gjorde idrottare från många länder fingerhjärtan.

Vinter-OS är slut

De olympiska vinterspelen i Pyeongchang avslutades på söndagen.

Norge var det land som klarade sig bäst i årets OS. Norge fick hela 39 medaljer. Det var en otroligt stor framgång. Det finns ungefär lika många norrmän som finländare. Men finländarna fick bara sex medaljer.

Längdåkaren Krista Pärmäkoski tog hälften av Finlands medaljer. Finlands damhockeylag fick brons i ishockey. Enni Rukajärvi var tredje i grenen slope style i snowboard. Iivo Niskanen vann guld på 50 kilometer skidning. Men de andra medaljerna tog Krista.

Finlands mål var att ta sju medaljer i årets olympiska spel. De finländska idrottarna lyckades alltså nästan nå målet. Men många hade hoppats på större framgång. En del idrottare hade dålig tur.

Till exempel skridskoåkaren Mika Poutala fick nästan brons på 500 meter skridsko. Han förlorade medaljen med bara tre hundradedelssekunder.

Skidskytten Kaisa Mäkäräinen misslyckades. Det blåste mycket i Pyongchang. Därför var det svårt för Mäkäräinen att skjuta bra.

Följande olympiska vinterspel arrangeras i Peking i Kina år 2022. Men det blir spännande redan före det. Nästa vecka, fredagen den 9 mars, startar de para- lympiska spelen i Pyongchang.

Källa STT


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving