fotbollsspelare med pokal

På bilden firar Cristiano Ronaldo under matchen mot Atletico Madrid. Ronaldo har den gyllene fotbollspokalen med sig. Varje år delas en sådan pokal ut till världens bästa fotbollsspelare.

Ronaldo är bäst och dyrast

Världens bästa fotbollsspelare är lika värdefull som 16 000 personbilar.

Portugisen Cristiano Ronaldo valdes  i fjol till årets bästa fotbollsspelare. Han är troligen också världens dyraste spelare.

Ronaldo spelar i Real Madrid. Om någon annan klubb vill anställa honom ska de ta kontakt med agenten Jorge Mendes. Det är han som sköter Ronaldos löneärenden.

Mendes sade nyligen i en intervju för BBC att Ronaldo kan lämna Madrid för en summa på 400 miljoner euro. För den summan kan man köpa 16 000 bilar av märket Skoda Octavia. Det är den populäraste bilmodellen i Finland.

Varje år köps det 6 000 nya Octavia-bilar. För summan Ronaldo kostar kunde man alltså betala för alla nya Octavia-bilar i Finland under tre år.

– Ronaldo är den allra bästa spelaren genom tiderna. Det säger Mendes när han förklarar varför priset är så högt. Men Mendez säger ändå att Ronaldo stannar i Real Madrid ända till slutet av sin karriär.

Det så kallade transferfönstret till de stora fotbollsserierna i Europa var öppet i januari. När fönstret är öppet kan klubbarna köpa och sälja spelare.

Brittiska klubben Chelsea gjorde den största affären. Världsmästaren Andre Schürrle lämnar Chelsea för 30 miljoner euro. Schürrles nya klubb är Wolfsburg i Tyskland.

I stället köpte Chelsea den kolumbianska spelaren Juan Cuadro av den italienska klubben Fiorentina. Priset var 35 miljoner euro. Det är stora  summor, men de är små när man jämför med priset på Ronaldo.


En kommentar till nyheten “Ronaldo är bäst och dyrast”

  1. Jorma Jääskeläinen

    Ronaldo Bästa

Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving