Finlands fotbollslandslag firar sin seger i Irland i oktober i fjol. Herrlandslaget kallas Huuhkajat, alltså Berguvarna.

Fotbollsherrarna i tuff grupp

Om ett par veckor startar kvalet till fotbolls-VM för herrar. Finland får spela mot mycket bra lag.

Frankrike är klar favorit i Finlands kvalgrupp. Frankrike är just nu världens nästbästa lag i fotboll. Det anser åtminstone
det internationella fotbollsförbundet Fifa.

Också Ukraina håller hög standard. Ukraina hör till de tio bästa landslagen i Europa.

De som hejar på Finlands landslag kan alltså inte förvänta sig så mycket. Men det lönar sig ändå att titta på matcherna och följa
de duktiga spelarna.

Många duktiga spelare

Frankrikes lag är fullt av duktiga spelare. De förtjänar alla miljoner på att spela fotboll. Kylian Mbappe och Antoine Griezman gör många mål. Paul Pogba, Blaise Matuidi och N´Golo Kanté på mittfältet skapar målchanserna.

I den här gruppen spelar också Bosnien och Hercegovina. Det är ett lag som är bekant för Finland eftersom det var i samma grupp i EM-kvalet.

I det laget finns två superstjärnor. Anfallaren Edin Dzeko spelar
i AS Roma i Italien. Miralem Pjanic spelar på mittfältet i storklubben FC Barcelona.

Också i Finlands landslag finns några toppspelare. Teemu Pukki är en av de bästa målgörarna i engelska ligan. Glen Kamara spelar på mittfältet i storklubben Glasgow Rangers i Skottland. Lukas Hradecky är en av de bästa målvakterna i tyska Bundesliga.

Finland kan överraska om de bästa spelarna hålls friska. Finland möter först Bosnien och Hercegovina den 24 mars och Ukraina den 28 mars.

VM-tävlingarna ska spelas i Qatar år 2022.

Källor STT, Yle, FIFA


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving