höstvy

En höstlig dag i stadsdelen Eira i Helsingfors. En tredjedel av finländarna bor i södra Finlands stora tätorter och stadsområden.

Samtalsämnet

Hösten blir längre

Det har blivit varmare på jorden. Snön smälter och havet stiger. Luftens temperatur stiger. Också i Finland har vädret förändrats. Speciellt vintern i Finland är varmare än förut.

I framtiden kan hösten bli den längsta årstiden i Finland. Hösten kan vara i ett halvt år. Sommaren blir kanske också längre. Men vintern blir kortare.

Det finns många forskare som undersöker vädret på jorden. Forskarna berättar om stora förändringar när vädret blir varmare. Man talar om klimatförändring. Klimat är det väder som är vanligt för ett visst område. Finlands klimat är ganska fuktigt. Det regnar eller snöar året runt.

Men tänk om hösten bara fortsätter och fortsätter. Tar då snön slut i Finland? Nej, snön tar inte ännu slut i Finland. Inte i norra Finland i alla fall. Men en tredjedel av alla finländare bor i södra Finland. För dem kan hösten bli den längsta årstiden en dag.

 

 

 

 


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving