Många tycker om att göra utflykter i naturen på sommaren. Bilden är tagen i Helsingfors den 21 juni 2019.

Samtalsämnet

Sommarvädret intresserar

Den här tiden på året är vädret det största samtalsämnet i Finland. Det är tid för semester och sommarlov. Människor planerar vad de ska göra under den lediga tiden. Planerna påverkas mycket av vädret.

Folk planerar cykelutfärder, picknickar, besök på sommarteater och träffar på uteserveringar. Det här är trevliga aktiviteter om vädret är varmt och soligt. Om det regnar och är kallt är det mindre roligt.

Det är vanligt att folk tvingas ändra sina planer på grund av vädret. Det är bara de tuffaste typerna som sitter ute på en filt och äter och dricker när det regnar. Att titta på sommarteater klädd i regnkläder går nog, men inte är det särskilt roligt.

Människor har ändå olika förväntningar när det gäller vädret. Några vill ha sol hela tiden. De tycker det är skönt och vill kanske ha en fin solbränna. Andra tycker att det är skönare med molnigt och svalt väder. Då behöver man inte vara rädd för att bränna sig i solen och man orkar också göra mera.

Det finns också de som gillar regniga sommardagar. Då kan de med gott samvete sitta inomhus och läsa en bra bok. Någon gillar regnet för att det behövs för blommorna och grönsakerna de har i sin rabatt.

Ganska många litar inte på att Finland bjuder på varmt och soligt sommarväder. De har bokat en resa till Medelhavet eller ännu längre bort redan för länge sedan.

När sommaren är slut träffas folk igen på jobb och i skolor. Då har man igen ett givet samtalsämne: Hurdant väder hade du under din ledighet?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving