Tre män i skyddsdräkter går längs en gata.

Bilden visar soldater som rengör tomma gator. Bilden är från Sydkoreas huvudstad Soul. Soldaterna är klädda i skyddsdräkter på grund av coronaviruset.

Samtalsämnet

Nu talar alla om coronaviruset

Jag gjorde en Google-sökning med ordet coronavirus. Jag fick 2,5 tusen miljoner träffar. När jag sökte på coronavirus finland fick jag 56 miljoner träffar. Huh!

Det pikulilla viruset är världens största samtalsämne. Skolor stängs, tävlingar inhiberas och människor testas. I Kina har flera städer isolerats från resten av världen. Också världsekonomin har börjat hosta.

Människor är rädda för coronaviruset troligen för att man ännu inte vet tillräckligt mycket om det. Hittills har de flesta som smittats med corona haft ganska lindriga symptom. Men man vet ännu inte säkert om coronaviruset är farligare än en vanlig influensa.

Att viruset sprids så snabbt bevisar också att världen är internationell. Människor reser mycket. Virus sprids snabbt. Så kommer det att fortsätta. Utom, om forskare utvecklar ett vaccin som biter på alla virus. Men det får vi nog ännu vänta på.


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving