Våld är våld, inte bara mobbning

Skolvåld har blivit höstens samtalsämne. Psykiskt och fysiskt våld som sker i skolor har kallats för mobbning. Hoppas det blir ändring på det nu.

Slag och sparkar, skällsord, smutskastande, trakasserier. Allt detta är våld också när det sker i skolan. Om någon skulle göra så mot dig på din arbetsplats eller på din studieplats, så skulle folk antagligen reagera.

I barnens och ungdomarnas värld, alltså i skolan, har situationen varit annorlunda. Där har inte ens svåra våldshandlingar alltid tagits på allvar. I värsta fall har den mobbade, alltså offret varit tvungen att byta skola för att få vara i fred.

En oskyldig person måste alltså fly så att den skyldiga skall kunna fortsätta som förut. Det finns många sådana fall. Mobbarna behöver också hjälp, men man får inte förstå dem alltför mycket.

Man måste nu äntligen ingripa ordentligt mot mobbning och våld. Skolan måste vara en trygg plats för alla barn. Om man inte kan följa reglerna, så ska man ge sig av. Oskyldiga offer ska inte behöva lida längre.


Kommentar

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i kommentarsfältet.

Skriv ditt namn eller smeknamn i den lilla rutan.

Registerbeskriving